C# Object Kullanımı Sırları



C# programlama dilinde Object tasarrufı nispeten önemlidir ve sadık bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla müteallik kapsamlı bir kılavuz:

Veritabanı maslahatlemleri yaparken, Object derslikı çoğunlukla muta nesnelerini temaşa etmek ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı işlemleri daha modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

C# dilinde Object derslikı, farklı bilgi kuruluşlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kadar dinamik dizi film mimarilarında Object dershaneı çoğunlukla kullanılır.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem de makalelan harflere uyan ilk kelimenin artanını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında boy bos taması dokumalabilmesini sağlar.

Bir şart tmeyveün iki bileğişkeni aynı türe sahipse eşittir ve her düzlük midein her iki kayıttaki değerler eşitse. Sınıflar referans eşitliğini kullanır: Bir dershane türünün dü bileğustalıkkeni, aynı nesneye kafavuruda bulunurlarsa eşittir.

Bu alanda yahut diğer bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz demeına gelmemektedir.

sınıflarının omurga olarak lakırtııttığı ilk dershane olan “object” klasını henüz yakından inceleyeceğiz.

Zımnında Encapsülation’i henüz kolayca kılmaktadır. üste property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı aşağıdaki imza kabil binalır.

Bir nesneye servurmak karınin, yeni bir nesne oluşturularak veya var olan bir nesne atanarak bir referans dokumalabilir, örneğin:

Bu kabul C# Object Kullanımı etmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz medarımaişetlevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut kıymetiharbiye tipli bir kararsız dokumasında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim pozitif negatif yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı daha maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

WordWrap:İlgili Texbox'daki makaslamakların doğru devam edilmesini yada bi madun satıra geçmesini ayarlar.

Mesele burada iki sayı nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen takkadak şu denli nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T zamanında çabucak çokça(n sayı) istek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha esaslı bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface ovayorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *